m e m o r y
about home twitter


Jadi Chef Bersama Mama Tercinta
Wednesday, September 25, 2013 | 9:01 AM | 0 comments

Assalamualaikum ! Ohh okay first Faris minta maaf laa kepada pembaca setia (kalau ada laa) blog fayies niyh ... Okay first thing sekali Faris dalam tak update blog ni sampai bersawang sebab terlalu sibuk dengan berniaga ... kalau korang nak tahu sekarang Faris buka gerai burger berniaga kecil-kecilan untuk mengisi masa lapang sebelum melangkah masuk ke mana-mana Universiti nanti kan .. Okay now back to the tittle ... haa korang nak tahu tak yang harini Faris jadi chef taw ! *Nada Bangga* haha ... Harini Faris dengan mama Faris sama-sama masak nasi ayam ... sebenarnye kan , Faris memang minat memasak .. *minat memasak tak bererti ADIK-ADIK okay* haha ... bagi Faris laa kan masak tu bukan la seauatu kerjaya khas untuk kaum Hawa saja malah penting juga untuk kaun Adam ... Yela kalau yg dah kahwin tu , andai kata isteri pergi kursus ke apa kan korang boleh masak sendiri ... kalau korang nak tahu bila kita masak ni berikan kita satu kepuasan taw ... kalau korang tak caye korang try laa wahai kaum Adam ... Okay back to my first point , tadi actually mama beli ayam then tak tahu nak masak apa so mama pun call ayah tanya ayah nak makan apa harini then ayah cakap nak makan nasi ayam .. so apa lagi , mama dan Faris pun mulakan laa misi masak nasi ayam ... okay first , mama punya department masak nasi dan buat lada untuk ayam dan seangkatan dengannya ... aku pulak mama tugaskan perap ayam da menggoreng ayam ... actually ni first time aku buat nasi ayam , kalau masak yang lain tu da selalu kadang2 mama aku suruh aku masak dia just jadi pemerhati ... hehe ... so kitorang pun masak laa sampai berpeluh2 masing2 nak buat nasi ayam .. haha ... tapi paling best ، sementara tengah tunggu semua siap sempat jugak kacau mama gurau2 dengan mama ... haha ... sampai terlupa nak tekan button periuk nasi tu .. haha .. okay lepas tu dalam lebih kurang setengah jam siap laa menu kitorang tuh ... lepas masak tu memang aku rasa puas sangat sebab ap Faris tak dapat nak gambarkan ... kalau korang nak tahu kena try masak sendiri ... hurmm Faris rasa sampai sini jela kot yang Faris dapat cerita sebab Faris pun dah penat ni .. Baru balik dari berniaga ... Ohh ye sebelum terlupa , kat bawah ni ada gambar so korang tengok laa hasil nya tuh kay .. orite Assalamualaikum ! Selamat malam pembaca blogger !

Terpengaruh Oh My English ! 'mahu belajar'
Sunday, April 21, 2013 | 6:08 AM | 0 comments

Okay Assalamualaikum Semua Rakan2 Dan Pembaca Setia ! Okay Harini Fayies Mahu Cerita Something Pasal Tajuk Kat Atas Tuh ... Haa Sebenarnya Fayies Ni Dalam Proses Mencuba Untuk Memantapkan Lagi Pronounce Dalam English .. Yela Fayies Kan Baru Lepas SPM Haritu So Fayies Ada Laa Mohon Jurusan Pendidikan Bahasa Inggeris , Mana laa Tahu Kot2 Dapat Kan .. Hehe .. Lepas Tu Yang Jadi Syok Nak Belajar Ni Sebab Pengaruh Kuat (OME) oh My English Laa Sebenarnya Tu Yang Berkobar-Kobar Tuh .. So Korang Pun Boleh Jadi Macam Fayies Cuba Sesuatu Yang Baru .. Biar Orang Gelakkan Kita Janji Kita Tahu Kita Sedang Belajar So Kalau Nak Belajar Kita Tak Boleh Malu Okay ! Dan Satu Lagi Kita Perlukan Seseorang Untuk Bagi Kita Semangat .. Okay Fayie Rasa Sampai Sini Sajalah , Nanti Kita Update Yang Lagi Best Okay .. ASSALAMUALAIKUM W.B.T :)

Lama Tak Update Berhabuk Sudah
Saturday, April 20, 2013 | 7:00 PM | 0 comments

Okay Assalamualaikum Pembaca Setia Sekalian .. Cewahhh .. Haha .. Apa Khabaq Semua , Baik Eh ? Okay Sebenarnye Post Kali Ni Takde Laa Menarik Just Update Sebab Dah Lama Tak Update Sampai Berhabuk Blog Page Fayies Ni .. Sebenarnya Dah Lama Tak Upadate Sebab Terlalu Busy Dengan Life Sekarang .. HAHA ... Padahal Takde Citer Yang Menarik Fayies Nak Post Untuk Korang Bace .. Lagi Satu Dah Lama Tak Update Sebab Fayies Ni Banyak VitaminM Iaitu VitaminMALAS ... Haha .. Mmm So Sebab Tula Fayies Dah Lama Tak Update .. So Rase Sampai Sini Dulu dan Nantikan Post2 Terbaru Dari Fayies Ye .. Sebelum Korang Chow Dari Site Ni , Fayies Mau Tunjuk Satu Gambar Terkini Fayies So Harap Korang Suka .. Okaylah , Assalamualaikum W.B.T Dan Salam Ukhwah :)

Permaisuriku :D
Thursday, December 6, 2012 | 3:39 PM | 0 comments

Assalamualaikum Pembaca Blog Yang Setia Sekalian ! Alhamdulillah Syukur kepada ALLAH S.W.T kerana diberi peluan untuk mengirup udara yang nyaman pagi ni... Okay korang nampak kan tajuk yang tertera dekat atas tuh ? Okay , actually tajuk tuh sebenarnya berkaitan dengan lagu yang dipopularkan oleh AHDAN-PERMAISURIKU ... Okay ,lagu ni sebenarnya mempunyai maksud yang tersendiri .. Fayies minat lagu ni sebab "sayang" fayies pernah minta fayies nyanyikan lagu ni then lepas jea nyanyi tuh bile fayies MENTELAAH sikit lirik dia terjumpa lah pulak sedikit sifat "sayang" fayies dalam lagu tuh .. So samapai sekarang fayies tak pernah jemu dengar lagu tuh ...fayies ingat nak taruk lagu tuh jadi music background untuk blog niyy tapi tak jumpa code dia so taruk lha lagu firman-kehilangan niyy...hehe xD ... So fayies rase sampai sini jea kot dulu,maklumlah baru bangun tido..bak kate orang masih 'MAMAI' lagi.. Hahaha ... Sebelum tuh Korang tengok lah lirik lagu yang fayies sertakan kat bawah tuh & korang MENTELAAH lah pulak , mane tahu ade kaitan dengan tentang orang yang tersayang ke , macam fayies ni jugak..hehe .. Okay Assalamualaikum Semua ! ENJOY xD !

Lirik Lagu Permaisuriku – Ahdan

Kau yang ku selalu ku puja
Yang selalu ku damba
Didalam hatiku didalam jiwaku
Kau begitu indah tak pernah ku sangka
Hadirnya dirimu merubah hidupku

Begitu memikat kau mampu hapuskan
Pesona dirimu didalam benak ku
Percayalah sayang
Hanyalah dirimu yang membuatku bahagia

Kau permaisuriku, pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

Kau sang belahan jiwa
Yang telah ku nantikan sepanjang hidupku
Kau luruhkan aku hangatmu terasa
Bagaikan sang suria terangi diriku warnai hidupku

Selalu ku harap kita kan bersama
Ku genggam tanganmu hingga akhir waktu
Percayalah sayang
Hanyalah dirimu yang membuat ku bahagia

Kau permaisuriku pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

Kaulah permaisuriku pujaan ku selalu
Berikan senyumanmu yang terindah

Kau permaisuriku, pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

Seorang Gadis Bergelar Kekasih :D
| 12:52 AM | 0 comments

Assalamualaikum blogger dan pembaca blogger semua ! Apa khabar semua ? Fayies harap sihat sentiase ye? :D Mesti korang tertanya-tanya kan kenapa fayies da lme tak update blog? (tanye macam ramai je yg sudi bace blog niy) never mind :) ... Okay fayies da lame tak update sbb fayies busy dengan SPM 2012 haritu , tapi alhamdulillah fayies dapat jugak habeskan dan fayies sudah MERDEKA ! hehe .. Okay back to the tittle yang fayies tulis tuh 'SEORANG GADIS BERGELAR KEKASIH' ... Fayies mau cerita sama korang semua pasal seorang gadis yang telah memikat hati fayies  niyy ... Kalau korang nak tahu , dia niyy sangat caring orgnye , baik , dan pandai ambil hati ... Kalau korang mau tau jugak dia lah orang yang pertama bertakhta di hati fayies dan dia merupakan first and last cinta fayies..Tak semua gadis mempunyai hati macam dia..Waktu Fayies mau exam dia yang selalu bg support n semangat kat fayies..Dia faham keadaan fayies yang sedang exam mase tu..Kebanyakkan gadis bila si lelaki sedang belajar punn mereka masih mahukan perhatian tetapi si dia tidak,dia begitu ambil berat tentang diri fayies...Dia faham yang mase depan fayies itu penentu segalanya untuk hidup fayies..Kalau nak cerita memang panjang sampai malam punn tak habis cerita niyy.. Jadi itulah serba sedikit cerita tentang Seorang Gadis Yang Bergelar CINTA HATI Fayies..Fayies hanye just kongsi mane yang fayies boleh kongsi je,yang lain tu biarlah menjadi rahsia yang manis buat fayies seorang ... So teruskan membaca dan singgah blog fayies yang simple dan tak seberapa ini dan teruskan menyokong fayies ... Yang Belum follow tuh silalah follow ye..semua link ade kat sebelah kiri tuh.. Assalamualaikum semua !:D
SPM Around De Corner !
Tuesday, October 16, 2012 | 6:57 AM | 0 comments

Assalamualaikum to all pembaca blog SI BUDAK SENGET niyy... Apa macam semua ? Ada baek ka ? Harap-harap korang dalam keadaan sihat sejahtera ye... Okay dalam sibuk-2 buad homework niyh punn sempat gak mahu update blog niyy.. hehe.. Seperti korang tau , aku kan salah seorang SPM victim yang terhormat tahun niyy @ 2012 ... hoho ... As usually bagi semua SPM candidate mesti rase macam apa yang aku rase rite ? :) So , now rase CUAK+TAKUT+NOT READY+RISAU = SEMUA RASE ADA ! haha... Aku rase aku belum ready sepenuhnya nak berhadapan dengan paper SPM nanti... Tapi aku harap itu sume tak mengganggu aku... Aku yakin aku boleh lakukan ! Bak kata si dia , GO BABY ! GO BABY ! haha... Sekarang Aku sedang berusaha catch-up balik apa subjek yang aku still blur... Korang yang kat luar sane tuh kalau pandai-2 tolong lha ajar aku taw! taw ! taw ! hehe... So aku rase sampai sini jea yang aku larat taip... Maaflah kalau penulisan aku niyy kurang menarik perhatian korang & buatkan korang tak bernafsu nak membaca..haha ... aku punn tak pandai nak bermadah-madah berhelah niyy macam lagu ziana zain tuh..hehe... So finally , Korang doakan aku , kawan-kawan aku & all SPM candidates seluruh Malaysia niyy supaya dapat kejayaan yang membanggakan dan result yang baik nanti kayy.. Akhir kata dari aku , majulah sukan untuk negara ! Assalamualaikum !
Kawan Terbaekk Aku Yang Paling Terbaekk !
Thursday, September 20, 2012 | 9:58 AM | 0 comments

 Assalamualaikum... Hai semua readers blog FARISKAAKICERITA.BLOGSPOT.COM ! :)
lame kann aku tak update post terbaru kt blog niyh...maklumlah tahun nie kann aku jadi SPM VICTIM 2012 ! HAHA... :D so korang apa khabar? harap2 baekk sentiase lha ekh... (amboihh ucapan macam ramai pulokk yg bce) haha...

Okay today aku nak story sikit pasal  kawan yang paling terbaekk aku ada... ade dua orang kawan yg paling aku rapat gler-2 niyh, sorang nama dye NURFARHANA RAMLEE n lagy sorang nama dye NUR HANANI HASNOR....nak tengok rupe diorang ?? tuhh kat bawah tuhh tengok lha...





haa niyh lha dye kawan yg rapat gler-2 dengan aku tuhh... yang tudung pink tuh NURFARHANA RAMLEE @ NANA and si tudung hitam tuh pulak NUR HANANI HASNOR @ NANIEY...
Dyeorg niyh senang panggil NANANIEY jea,senang due-2 pandang...haha
Kalau korang nak taw,dyeowg dueorg niyh baekk sangat dengan aku kodd..da lame kiteorg kawan taw! Dulu kiteorg rmai then lepas PMR sume pindah sekolah so tinggal lha nananiey niyh jea jd kwan rapat aku...best giler dapat kawan cm dorang niyh...dorang selalu tolong aku biler dalam susah..bukan lha kwan yg laen xde tolong tapi dorang due orang niyh paling banyak tolong aku...aku memang suke kacau dyeorg dueorg niyh dlam clazz or anywhere..haha...
Haa kalau korunk nak taw,antara kite 3 orang aku pling muda.. aku panggil diorang kakak taw! hehe
Dieorg niyh easy going punye org.. aku senang sangat kawan dengan dieorang... aku selalu cerite pape masalah aku kt dieorg n si puteri aku..hehe
Kadang-2 tuh dieorg punn cter masalah dieorg kt aku,aku memang pendengar setia masalah dorang sebab kiteorg 3 orang memang saling memahami (bagi aku la)...Pastuh diaorg punn banyak gakk tolong aku dalam pelajaran...pokoknya semua benda kite org msty saling tolong-menolong lha...
NANANIEY:aku sebenarnya nak bagitahu korang yg aku senang n happy sangat dapat kawan yg macam korang..aku bersyukur sangat-2,yelha org mcm aku niyh xrmai yg nak buat kawan... Bagi aku,korang lha kawan terbaekk aku sampai biler-2 kak...aku nak persahabatan kita sampai biler-2 kekal n rapat ! Dalam ramai-2 kawan aku,korang dua orang lha yg pling pham diri aku niyh.. NANANIEY,TERIMA KASIH SEBAB SUDI JADIKAN AKU KAWAN KORANG..
KORANG LHA KAWAN YANG PALING RAPAT AKU ADA KAK! :')
AKU BANGGA DAPAT KAWAN MACAM KORANG ! :')


KITA SAHABAT SAMPAI BILER-2 TAW ! :')
BERJANJI ! :') hehe



okay lha sampai sini aje lha aku dapat citer pasal kawan aku yg pling rapat ngn  aku niyh..so pape punn thankz sebab sudi buang mase bace blog niyh..jangan lupa follow ye? 
ASSALAMUALAIKUM ! :D






Iron Man Mark IV